Steun Hart voor Urk!
Dinsdagavond : Commissie 1 en 2 vergaderen samen

Home Dinsdagavond : Commissie 1 en 2 vergaderen samen


Dinsdagavond : Commissie 1 en 2 vergaderen samen

waterwijkHet beloofde een lange avond te worden, afgelopen dinsdag. De 2 commissies werden samen gevoegd in verband met het voetbal en de liefhebbers hiervan. Echt veel heeft het helaas niet geholpen …. Er stonden belangrijke punten op de agenda en Leendert Hakvoort, Jelle Jonkers en Frans Lucas Brouwer hadden de messen geslepen. De stukken werden goed gelezen en er werd terdege voorbereid.


Het eerste punt was het voorontwerp bestemmingsplan Waterwijk. Dat ziet er super uit en we hebben in de commissie samen met de andere partijen deze taart met elkaar gebakken, wij gingen er daarom vanuit dat er weinig van gezegd (kon) en ging worden, na 4 keer op de agenda dit punt gehad te hebben. Toch stelde het CDA de situatie van de appartementen in het hart van dit plangebied aan de orde met de opdracht die te verplaatsen. Wethouder Post jr. wees de commissie op het feit dat dit nooit een onderwerp op zich geweest is en dat hij de vraag van het CDA als zodanig begrepen had om hoogbouw aansluitend aan de zorg driehoek mogelijk te maken, dit is ook opgenomen in het bestemmingsplan en dat het niet zo kon zijn dat we nu het ontwerp bestemmingsplan ter inzage hebben liggen er nog aanpassingen door gevoerd moeten worden.Jelle jonkers was het daar mee eens en kaartte tevens de snelheid op de urkerweg aan, daar hij eerder voor 70km/u gepleit had op de urkerweg na de rotonde,  in dezen de wethouder toch gelijk te geven en dit naar 50km/u te doen laten gaan. Hart voor Urk is een partij voor de rijdende Urker met een hekel aan drempels en onnodige beperkingen maar in dezen gaat de veiligheid zoals altijd voorop!

Horeca UrkDaarna het punt over de nieuwe criteria aangaande de jeugdhonken. De voorgestelde criteria die we voor ogen kregen maken goed onderscheid tussen illegaliteit en een normaal legaal jeugd onderkomen. Wij hebben als Hart voor Urk altijd beoogd dat onze jongeren die samen komen in een bedrijf niet per definitie als illegaal weggezet hoeven te worden want dat is niet illegaal ! Sterker nog daarin zijn we er voor de jeugd, en die mogen wat ons betreft gerust een eigen plek hebben, mits ze aan de nieuwe vast te stellen criteria voldoen.Met de gestelde criteria konden we instemmen, mooie duidelijke regels niet te veel en ook goed te handhaven want dat is belangrijk ! Daar hebben we ook steeds op gehamerd.
Frans Lucas kwam op voor de jeugd, en weet wat er speelt. Dat is ook belangrijk bij zulke onderwerpen !

Verder een belangrijk punt over het gebouwenbeheersplan. Leendert deed hierover het woord. Leendert kon zich enorm opwinden over het feit dat er in de rapportage gesproken werd dat slopen van het palenscherm een optie was. Hoe kan men daar opkomen ? Wie verzint zoiets ? Om over de kosten maar te zwijgen € 500.000,-…te belachelijk voor woorden.Gelukkig dachten de andere partijen daar ook zo over, dus hebben we voor ons palenscherm niet te vrezen. Het hoort bij Urk en zal mits het opgeknapt word altijd  blijven staan wat ons betreft. Verder is het goed om beheerplannen te maken, zo overzie je kosten die eraan komen en word er een vinger aan de pols gehouden.

In een van de laatste punten in deze vergadering die om 18:30 al begon, en die tot 22:30 zou duren kwam het horecaconvenant aan de orde, althans de plan van aanpak.

Hart voor Urk bij monde van Frans Lucas Brouwer verduidelijkte nog even het standpunt aangaande de sluitingstijden ! Geen verruiming wat ons betreft , de vraag is namelijk willen we dat samen wel ? Hoe later je sluit, hoe later de klanten binnen komen aan het begin van de avond. Want mensen gaan door verruiming niet langer weg, nee ze komen later. Zoals het op Urk nu gaat, is menig horeca ondernemer in de lande jaloers op. En zeker andere gemeentes, want daar gaan de mensen pas na middernacht op stap, omdat ze tot 05:00 ’s ochtends stappen kunnen met overlast tot diep in de nacht als gevolg. Helemaal al in het kader van de zondagsrust is wat HVU betreft een verruiming dus absoluut niet aan de orde.
Verder heeft de horeca veel eisen/wensen in het convenant opgenomen en zien we weinig terug van de zijde van de horeca. Daar zien we graag verandering in komen.

Ingezonden door: Frans Lucas Brouwer


 
Coalitieakkoord
Bekijk hier het coalitieakkoord.
Video's
Bekijk hier onze video's.