Steun Hart voor Urk!
Verslag Commissie 1 dinsdag 8 mei

Home Verslag Commissie 1 dinsdag 8 mei


Verslag Commissie 1 dinsdag 8 mei

Op de agenda niet veel onderwerpen, wel een paar belangrijke punten. Eentje hiervan was de verkeersadviescommissie. Deze is in het leven geroepen om Raad en coalitie te adviseren in allerlei verkeersvragen.

verkeer urkDe commissie komt helaas zelden samen, en de tijden waarop men deze belegd passen niet iedereen. Dit werd natuurlijk ook aan de orde gebracht door Hart voor Urk. Jelle Jonkers zei hierover:’’twee dagen voor zo’n vergadering een uitnodiging krijgen dat de vergadering om 16.00 uur is, past mij als eigen ondernemer niet altijd direct, want of je werkt dan nog of hebt al eerder gepland afspraken’’………..
Tja…een ambtenaar heeft wat dit betreft andere ideën dan een ondernemer natuurlijk. Verder vinden we de commissie wel belangrijk want de verkeersveiligheid staat bij Hart voor Urk natuurlijk hoog in het vaandel. We hopen dat we in de nieuwe situatie beter onze input kwijt kunnen en ons steentje bij kunnen dragen.


Verder waren er vanuit Hart voor Urk vragen over de nog altijd niet aangepakt wegen op het industrieterrein met name zwolse hoek waar putdeksel soms hoger uitsteken als de vuurtoren, overal zien we wegen aangepakt worden en dat is natuurlijk prachtig maar het industrieterrein is ons wat de wegen betreft, een doorn in het oog. Verder kunnen we ons enorm ergeren aan de vertragingen in het verkeer die ontstaan door tegelijk én de sluis af te sluiten én de ransuil, Urk had meer file dan de A1 en A10 bij elkaar leek het wel. Op de radio klonk het tijdens de file informatie…., Langzaam rijdend tot stilstaand verkeer op de Urkerweg, houd u rekening met vertragingen die op kunnen lopen tot twintig minuten.

Frans Lucas Brouwer vroeg zich af of dit in de toekomst niet wat beter te plannen is, en dat niet alles tegelijk komt, hij vroeg de burgemeester.’’ Natuurlijk is er altijd overlast als iets aangepakt word, maar voorzitter, Niet alles tegelijk zou al enorm schelen. Afgelopen maandag namelijk voorzitter, ging de Arie de Witbrug ook nog tot overmaat van ramp precies om 13:45 uur open, en was de chaos compleet.’’

Wij kunnen het niet vaak genoeg zeggen, die derde brug is hoognodig !

Ingezonden door: Frans Lucas Brouwer


 
Coalitieakkoord
Bekijk hier het coalitieakkoord.
Video's
Bekijk hier onze video's.