Steun Hart voor Urk!
Nieuw zwembad op andere locatie?

Home Nieuw zwembad op andere locatie?


Nieuw zwembad op andere locatie?

strand urkIn de commissie 2 vergadering vandeweek, waar Leendert Hakvoort en Frans Lucas Brouwer samen Hart voor Urk vertegenwoordigden wegens de Trieste prive omstandigheden van Piet ter Beek, en de verplichting van onze geliefde fractievoorzitter aangaande de nieuw te benoemen burgemeester. Piet is erg ziek en we missen hem heel erg in onze fractie. We wensen hem Gods onmisbare zegen, en een kaartje stelt hij zeker op Prijs, zijn adres staat op onze site.

Belangrijke punt aan de orde deze vergadering was bijvoorbeeld de toekomstvisie van het zwembad. Er zijn 3 opties, waarvan optie 2 en 3 binnen de partijen ter discussie stonden. Optie 2 is verbouw op de huidige locatie met een nieuw wedstrijdbad, en optie 3 was een totaal nieuw zwembad op een Andere locatie. Hart voor Urk was de enige die optie 3 het liefst had. Leendert Hakvoort vertolkte voor Hart voor Urk: ‘’Kinderen willen spelen en lol maken, namelijk een glijbaan, een wildwaterbaan enz. , wat ons betreft maken we een groot subtropisch zwemparadijs. Andere partijen beduiden dit als onhaalbaar, maar de toekomstige bezoekers van het zwembad, nu zo´n 116.000 per jaar zullen bereid zijn meer te betalen als er ook VEEL meer te doen is. Afijn, wat ons betreft het onderzoeken waard.

zwembad urk


Verder was er de Evaluatie van de stranden. Wij hebben bijzondere aandacht gevraagd om weer strandwachten in te zetten. Dit was destijds een plan van Hart voor Urk en is perfect uitgevoerd en was een succes. Ook spraken we de wens uit dat hierdoor de overlast verdwijnt en we in de toekomst de teugels weer wat kunnen laten vieren ook aangaande een biertje op het strand, dit moet toch gewoon kunnen !? Dit omdat we mensen die zich wel gedragen, niet de dupe willen laten worden, van overlast van anderen. Ook vroeg Frans Lucas Brouwer speciale aandacht voor de veiligheid van de stranden. Zeven van de toplaag zo snel als het kan, Ook een punt van ons was de vraag of men met duikers bekijken kunnen hoe de bodem eruitziet. We hebben te maken gehad met kruiend ijs, en wie weet zijn er kuilen ontstaan of grote stenen mee gekomen en daar komen te liggen. Dit alles aangaande de veiligheid.

strand urk

Verder hebben we natuurlijk positief kunnen reageren op de eindafrekening van de Dr. M. Lutherschool. Prachtige resultaat, zowel financieel maar zeker ook het bouwwerk zelf. Het is een prachtige school geworden waar we trots op mogen zijn !

In de rondvraag aandacht voor onze ijsbaan, hoe ver is het daar mee en hebben we volgend jaar wel een ijsbaan, vroeg Leendert Hakvoort zich af: Frans Lucas Brouwer vroeg in de rondvraag aandacht voor de speeltuintjes op Urk. Op de achterpiek is een prachtig speelterrein gezet, om trots op te zijn. Hier is de buurt zelf mee aan de slag gegaan en samen met de gemeente, rabobank en het oranjefonds tot een prachtig resultaat gekomen. Kan de Wethouder andere buurten ook warm maken voor deze mogelijkheden, of in ieder geval op de hoogte van de mogelijkheden brengen, zodat we nog meer mooie speelterreinen voor onze kleintjes neerzetten kunnen.

Ingezonden door Frans Lucas Brouwer.


 
Coalitieakkoord
Bekijk hier het coalitieakkoord.
Video's
Bekijk hier onze video's.