Steun Hart voor Urk!
Vergunningsaanvragen automatisch?

Home Vergunningsaanvragen automatisch?


Vergunningsaanvragen automatisch?

evenementAls Hart voor Urk willen wij aan het College een compliment uitspreken voor deze wijziging en toevoeging in de Algemene Plaatselijke Verordening Urk. Alertheid van het college is nu geboden, want bij niet tijdig reageren is een vergunning nu automatisch verleend. Daarom is het goed dat Artikel 1.9 wordt toegevoegd, om dit met vergunningsaanvragen voor onder andere evenementen, optreden van straatartiesten etc. niet automatisch verleend worden.  Het is goed dat de Gemeente greep blijft houden ten aanzien van de Openbare Orde, Openbare Veiligheid,  Milieu, maar ook ten aanzien van de Normen en Waarden.

Elke vergunningsaanvraag ten aanzien van evenementen etc. kan hieraan nu goed getoetst blijven worden. Het glipt de Gemeente niet onder de handen door. De Gemeente houdt dit zo in eigen handen.
Als Fractie van Hart voor Urk staan wij niet op alles te wachten, voornamelijk niet op aanvragen voor vergunningen voor seksinrichtingen etc. binnen onze gemeenschap.
Wij hopen dat wij binnen onze woonplaats hiervoor bewaard zullen blijven. Ik denk dat de andere Fracties hierover ook zo zullen denken.

Update 29 november 2011:

Commissie in Tweede Termijn:

Dat door deze Nieuwe Wet de druk op de afhandeling van bepaalde vergunningsaanvragen bespoedig wordt is niet verkeerd. Dit is alleen maar aan te prijzen. Vergunningsaanvragen behoren zo spoedig mogelijk behandeld- en afgehandeld te worden. Daar hebben de burgers,
organisaties etc. recht op. Daarom is een stok achter de deur hiervoor niet verkeerd.
Maar ten aanzien van vergunningsaanvragen voor evenementen etc. is het goed dat deze niet automatisch door kunnen gaan: want voorkomen is beter dan genezen.
Daarom vinden wij de toevoeging van Artikel 1.9 over evenementen etc. geen artikel van onvermogen van de gemeente, zoals door het CDA wordt gezegd. 
Coalitieakkoord
Bekijk hier het coalitieakkoord.
Video's
Bekijk hier onze video's.