Steun Hart voor Urk!
Het vergroten parkeerterrein hoek Lemsterdijk

Home Het vergroten parkeerterrein hoek Lemsterdijk


Het vergroten parkeerterrein hoek Lemsterdijk

parkerenAls Fractie van Hart voor Urk zijn wij blij dat er aandacht- en actie ondernomen wordt ten aanzien van onder andere de Verkeersproblematiek in en rond het (oude) dorp.
Wij zijn als Fractie van mening, voordat volgend jaar het voorjaar begint, dat er verscheidene bezoekers en toeristen etc. onze woonplaats zal bezoeken,
er activiteiten en evenementen zullen plaatsvinden, er meer parkeerplaatsen verwezenlijkt zullen zijn. Dat er dan uitbreiding van parkeergelegenheid heeft
plaatsgevonden en de parkeerdruk kleiner wordt. Wij zijn daar met u nu bezorgd over.

Daarom willen wij aan u vragen of het parkeerterrein bij de hoek van de Lemsterdijk, of gezegd aan het eind van de slikhoogte op korte termijn uitgebreid kan worden.
Deze kan dan gebruikt worden:
voor meer parkeergelegenheid in en om het (oude) dorp,
met activiteiten en evenementen etc. in en om het (oude) dorp en de havens,
voor het bezoeken van het (oude) dorp, havens en stranden,
voor het parkeren van bedrijfsbussen etc. zodat deze niet voor de huizen geplaatst
behoeven te worden, wat het zicht van de bewoners belemmerd.
Het zal goed zijn dat er wegbewijzigingsborden in en om het oude dorp worden aangebracht om de bezoekers, toeristen etc. de weg naar de parkeerplaatsen aan te wijzen en het parkeren van niet bewoners in het (oude) dorp hierdoor kleiner wordt.
Dit alles zal voor ons mooie unieke dorp met zijn waardevolle historie een aanwinst zijn. Daarom zo spoedig mogelijk actie hierin.

Update:

Burgemeester Kroon zegt hierover, dat over het Oude Dorp de Gemeenteraad niet in het openbaar van gedachten hierover wisselt. Begin volgend jaar 2012 wordt er een stappenplan compleet met termijnen hierover aan de Gemeenteraad gepresenteerd, waarin dit alles meegenomen wordt. Hij verzoekt om dit af te wachten.

Wij wachten dit af.

Ingezonden door: Jan Meindert Keuter


 
Coalitieakkoord
Bekijk hier het coalitieakkoord.
Video's
Bekijk hier onze video's.