Steun Hart voor Urk!
Wij zijn tegen belastingverhoging

Home Wij zijn tegen belastingverhoging


Wij zijn tegen belastingverhoging

parkeermeterOp 11 oktober 2001 waren in Commissie 1 een aantal interessante zaken aan de orde. De commissie en andere fractieleden van Hart voor Urk hadden zich goed voorbereid en konden zo hun steentje bijdragen.

Bij het eerste punt, concept programmabegroting en aansluitend de belastingverordeningen deed Jan Meindert Keuter het woord. Wij zijn tegen ‘’belastingverhogingen en willen ook niet akkoord gaan met het voorstel om 2% te verhogen middels een indexering.
Ook moet de derde brug er koste wat kost zo snel mogelijk komen, Hart voor Urk zal zich keihard hiervoor inzetten en we laten ons niet in de luren leggen.’’ Dat was in het kort wat Keuter verwoorde.


Jelle Jonkers had bij punt 6C een aantal vragen. Dit punt ging over het vaststellen van bestemmingsplannen van de Hooilanden en het Urkerhard.
Hart voor Urk vond de parkeerproblematiek erg belangrijk, Jonkers stelde dat achter een bureau niet gezegd kon worden aan hoeveel parkeerplaatsen een inwoner van Urk genoeg heeft. Een goede vraag, en slalommen rond geparkeerde auto’s moet verleden tijd zijn. Wethouder zal zich hier voor in moeten zetten dus meer plek voor de auto’s.

Hart voor Urk had ook opgevoerd de brief die Greenpeace de gemeente had gestuurd over het eventueel opslaan van kernafval bij Urk. De minister moet binnenkort een kant op met zijn kernafval en heeft Urk met zijn harde bodem als een optie genoemd. Zeer verbaasd reageerde Frans Lucas Brouwer:’’De minister is van zins om na het realiseren van zijn mega windpark ook nog wat kernafval te dumpen bij ons, wij hebben wel een andere plek die uitermate geschikt is: De achtertuin van de Minister zelf, Verhagen in dit geval.

Tijdens de rondvraag stelde Brouwer nog aan de kaak, dat op Urk een megaparkeerterrein is, en waarschijnlijk het enige in Nederland waar parkeren gratis is: Kijk naar andere gemeenten, die hebben in ieder geval in het Centrum parkeermeters staan. Wij moeten alle zeilen bij zetten om te bezuinigen en aan de andere kant laten we het geld liggen.


 
Coalitieakkoord
Bekijk hier het coalitieakkoord.
Video's
Bekijk hier onze video's.