Steun Hart voor Urk!
Hart voor Urk overtreft alle prognoses

Home Hart voor Urk overtreft alle prognoses


Hart voor Urk overtreft alle prognoses

gemeenteraad kleinHart voor Urk heeft bij de gemeenteraadsverkiezingen voor een daverende verrassing gezorgd. De plaatselijke partij, die voor het eerst meedeed, sleepte in één klap vier zetels in de wacht. Lijsttrekker Jan Koffeman en zijn 29 andere kandidaten van lijst 5 haalden 1880 stemmen. Alleen de ChristenUnie haalde er meer, maar die 'regeringspartij' was wel de grote verliezer.


Velen hadden verwacht dat Koffeman enige winst zou pakken. De man die vier jaar geleden als nummer dertig van de SGP-lijst 838 stemmen kreeg en zo voor een tweede keer in de raad kwam, zat de afgelopen twee jaar in zijn eentje. Na een conflict met de partij, stapte hij uit de fractie en richtte Hart voor Urk op. Die partij voerde een hevige campagne en niemand twijfelde eraan dat er een zetel bij zou komen. Optimisten gingen uit van drie zetels, maar dat er zelfs een kwartet Hart voor Urkers in de raad komt, had ook Urker Jan niet durven dromen.

Gemeenteraad 2010

‘Wij lonken naar het college’

irene hvuDe overweldigende winst maakte zelfs van de doorgaans zo spraakzame Jan Koffeman een man van weinig woorden. ,,Ik heb er gewoon geen woorden voor’’, zei de lijsttrekker van Hart voor Urk.

Eerste reactie

,,Mijn vrouw zei het nog toen ik de deur uit ging: ‘Jan, de mens wikt, maar God beschikt’. En zo is het ook. Het is een enorme overwinning. Ik had gerekend met twee of drie zeteltjes, maar vier, echt ongelooflijk. Ik heb er geen woorden voor.’’

Bron: www.opurk.nl


Verkiezingsprogramma

Klik hier voor het verkiezingsprogramma.


Lees hier meer:

Refdag.nl              Hart voor Urk zorgt voor omwenteling

De Stentor            Hart voor Urk stormt college binnen

Op Urk.nl               Hart voor Urk overtreft alle prognoses

de NOP                 Daverende overwinning voor Hart voor Urk

Omroep Flevoland   CU, CDA en Hart voor Urk grootste partijen


 
Coalitieakkoord
Bekijk hier het coalitieakkoord.
Video's
Bekijk hier onze video's.