Steun Hart voor Urk!
De leefbaarheid van ons Oude Dorp

Home De leefbaarheid van ons Oude Dorp


De leefbaarheid van ons Oude Dorp


oude dorp urkDe leefbaarheid van ons Oude Dorp. Het hart van Urk zal kort worden toegelicht op zaken zoals: openbare orde, cameratoezicht, voorlichting en kilometerzones.Openbare Orde:
Er wordt aangegeven, dat niet langer wordt tolereert dat buurtbewoners de dupe worden van overlast door onder andere het uitgaansleven. Werkt dit nu goed, is
inderdaad de overlast voor de buurtbewoners minder geworden, of zelfs afgelopen,
zo niet hoe verder hiermee?

Cameratoezicht:
Hoe staat het met het onderzoek voor de mogelijkheden voor cameratoezicht in het
uitgaansgebied het Oude Dorp: Krijgen wij hier spoedig meer informatie over, of
dit verwezenlijkt kan- of gaat worden.

Voorlichting:
Voorlichting met als doel het voorkomen van asociaal en onverantwoord rijgedrag en alcoholmisbruik etc. door verkeersdeelnemers binnen onze woonplaats:
Gebeurt dit al, en hoe gebeurd dit, want dit behoort niet al te lang op zich te laten wachten. Dit is van groot belang. Een optie kan zijn, om het via de scholen te laten gebeuren, met eventueel werkopdrachten.

Kilometerzones:
Het realiseren van een aantal nieuwe 30 KM zones: Hart voor Urk is er voor, om voor de doorgaande wegen de 50 KM zones te handhaven, en in wijken en bij scholen etc. de 30 KM zones te handhaven. Verder heeft Hart voor Urk al verschillende keren de veiligheid van onze slikhoogte naar voren gebracht. Het is goed om deze hierin mee te
nemen.  

Ingezonden door: J.M. Keuter

 
Coalitieakkoord
Bekijk hier het coalitieakkoord.
Video's
Bekijk hier onze video's.