Steun Hart voor Urk!
Windmolens bij Urk

Home Windmolens bij Urk


Windmolens bij Urk

Windmolens urkAl eerder heeft Hart voor Urk in deze zaal aangegeven dat wij Urk niet willen opsluiten achter een gordijn van windmolens van 160 tot 200 meter hoog. Het is verheugend dat het CDA nu ook de noodklok luidt.

Het is onacceptabel dat ons mooie dorp aangetast wordt door 80 tralies van 200 meter hoog.

Urk was een eiland, maar is ook nog een eiland.

Waar is nu de achterliggende 100 jaar een eiland aan het vaste land gekomen? Dat is toch uniek in Nederland, wat zeg ik , dat is uniek in de hele wereld!

Hart voor Urk prijst de burgemeester dat hij het aangedurfd heeft om de minister aan te spreken op het onrecht dat Urk wordt aangedaan. Er is maar één Urk en daar moeten we zuinig op zijn!

Terecht heeft ook onze vriend Bas van der Vlies in de Tweede Kamer vragen over het beleid van dit Kabinet op het punt van windmolens bij Urk gesteld. Benieuwd zijn we naar de antwoorden op deze vragen.

Wat voor Hart voor Urk duidelijk is, is dat we schouder aan schouder moeten staan voor ons Urk. Laat Urk niet gevangen genomen worden door windmolens.

Als een orkaan moeten we ons geluid en ons standpunt laten horen!

Hart voor Urk vindt het verstandig dat aandacht aan een belangrijke, schonere, stillere en minder ruimte vragende , engergieopwekking wordt besteed. Urk houdt het bij zonne-energie. Urk, ons Urk, de zonnigste gemeente van Nederland.

 
Coalitieakkoord
Bekijk hier het coalitieakkoord.
Video's
Bekijk hier onze video's.