Steun Hart voor Urk!
Gemeenteraadsverkiezingen 2014

Home Gemeenteraadsverkiezingen 2014


Gemeenteraadsverkiezingen 2014

Het zit erop! De laatste vergadering voor de verkiezingen. En het is bijna weer zover, nog maar een paar weken en dan mag er gestemd worden. In de krant heeft inmiddels de volledige lijst gestaan van Hart voor Urk.

Een lijst met maar liefst 45 mensen, waar bij enkele nieuwkomers, maar ook vertrouwde gezichten. Waarom 45? Er mogen maximaal 50 mensen op de kieslijst, en door de vele belangstellenden die ook graag hun steentje bij willen dragen aan onze mooie partij konden we die gemakkelijk vol maken. 45 daarentegen is ook een mooi getal, want de 4 staat voor het aantal zetels nu, en die 5? Wie weet….......


De jongeren van Hart voor Urk zijn alweer druk bezig met een filmpje, deze keer om kennis te maken met enkele kandidaten op onze lijst.

Zo staan er deze keer enkele nieuwe gezichten op, die ieder op zijn eigen manier ons wil steunen en die al goede samenwerking hebben kunnen ervaren met onze partij.

Zo hebben we deze keer Cees Post, de bekende programmamaker op Urk FM (ziekentroost). Toen we voor hem en zijn programma opkwamen, nadat deze moest wijken voor de live uitzending van de Raad, wist ook hij dat Hart voor Urk zijn steun verdiend. Niemand moet aan het programma Ziekentroost komen, vond ook Jan Koffeman. Belangstellenden voor de raad, kunnen hier altijd op de tribune plaatsnemen of via de livestream op internet de vergadering volgen.

Gerrit Schinkel, de dirigent van Eiland Urk wilde ook graag zijn steun geven, en hoopt op een flink aantal stemmen. Een geduchte kandidaat voor de top 5.

Bertus Brouwer (Bonesca), wist na het zien van de voorlopige lijst dat Hart voor Urk
DE Partij is voor ondernemend Urk. Er staan een heleboel eigen ondernemers op en dat is bij andere partijen wel anders, waar veelal schoolmeesters, met respect gesproken de scepter zwaaien. Ondernemers staan er toch vaak zakelijker in.

Maar niet alleen zakelijke kiezers komen aan hun trekken, ook op sociaal vlak hebben we hele geschikte mensen. Jan Meindert Keuter en Jan Koffeman, het sociale duo binnen de fractie hopen op een tweede termijn als raadslid, met respectievelijk een vierde en eerste plek op de lijst gaan ze er weer voor de volle 100% voor. Ook al is Jan eigen ondernemer hij weet als geen ander wat er bij de burger leeft en komt daarvoor op.

Jelle Jonkers, Leendert Hakvoort en Frans Lucas Brouwer hebben ook een plaats bij de eerste vijf en gaan weer op campagne. Bij een vijfde zetel schuift Brouwer ook naar de raadsleden en na vier jaar commissie is die er klaar voor. Jonkers staat op zijn vertrouwde derde plek, Leendert op nummer twee.

In de raadsvergadering heeft Leendert Hakvoort middels een motie geprobeerd nogmaals aandacht te vragen voor Bouwend Urk. Er komt een nieuwe school, en de school zal zelf het werk moeten aannemen, dus kunnen we alleen maar met hen in gesprek gaan om vooral ook onze eigen ondernemers in de bouwsector niet te passeren.

Blijft u ons volgen via de site en twitter, want het volgende filmpje staat op stapel en tot die tijd! Bij Hart voor Urk zit je goed! 
Coalitieakkoord
Bekijk hier het coalitieakkoord.
Video's
Bekijk hier onze video's.