Steun Hart voor Urk!
Omkijken

Home Omkijken


Omkijken

Hart voor Urk wil graag met u, terug kijken op de afgelopen periode. Na de stemming over welke voorkeurs provincie te kiezen zijn er weer diverse belangrijke dingen aan de orde gekomen. Zo zijn we niet alleen als fractie diverse bezoeken aan het afleggen, speciaal ook in het kader van de buitendijkse haven. Hier moeten we denken aan havenbedrijf Amsterdam, waar we allerhartelijkst ontvangen werden en daar de kansen voor Urk besproken hebben.

Uitzenden raadsvergadering

Dat zijn grote “zaken”, maar niet te vergeten ook kleinere zaken hebben bij ons de aandacht. Jan Koffeman, onze fractie voorzitter kreeg namelijk van diverse mensen, en trouwe luisteraars van het programma ziekentroost van Kees (de vleermuis) Post, te horen dat de nieuwe programering niet in de smaak viel. Urk FM zend namelijk de raadsvergadering live uit.  Onze mening is dat mensen altijd kunnen komen luisteren in de raadszaal, en zelfs op internet mee kunnen kijken en luisteren. Geef die mensen dat fijne programma terug.

Urk FM

Brandweer

Jelle Jonkers maakte zich onder andere  hard, keihard kunnen we wel zeggen, voor het terughalen van de wegbezuinigde pomp die de urker brandweer al jaren afgeschreven had, en nu in een keer weg moest. “Ik stel voor dat u vanavond nog de commandant in Lelystad belt” riep Jonkers de burgervader op, die dit direct opgepakt heeft ! Resultaat mag er zijn, de pomp is inmiddels alweer terug. We zagen met het zinken van de kotter afgelopen weekeinde dat zo’n pomp onmisbaar is !


Brandweer Urk

Industriegrond

Frans Lucas Brouwer, riep op om harder te trekken aan de grondverkopen op het industrieterrein. Die lopen al meer dan een jaar achter, maar als we dat maar lang genoeg zeggen en geen oplossing zoeken om meer te verkopen schiet het niet op ! Probeer die ondernemers uit heel Nederland te bereiken: “Waarom nog geen bord langs de snelweg of adverteren in diverse Media, kom ondernemen op Urk ?” dat is toch zo geregeld ? Zonder reclame weet niet iedereen dat het ondernemers klimaat hier geweldig is en we hebben veel, zoniet alles te bieden. Water, snelweg, veel gemotiveerde jonge arbeidskrachten en ga zo maar door. De burgemeester vertelde dat de wethouder bezig is met een aanvalsplan, ja hoe moeilijk kan het zijn en wij zijn bang dat dat eerst weer honderden ambtelijke uren moet kosten.....daar kunnen wij niks mee en hebben meegegeven ! Hoe moeilijk kan het zijn dat zuchten we dan maar weer. Misschien moeten we zelf een bordje laten maken door Geert Snijder en wat advertenties regelen want dit schiet niet op.


Zuid Limburg

Foto : Zuid Limburg werft ook aktief potentiele kopers, maar dan voor de particuliere huizenmarkt. (Bron Elsevier)


Snelheid Domineesweg

Maar zo zijn er meer dingen die wat stroperig lopen. De gemeente had de snelheid op de weg tussen de sluis en eerste rotonde richting nagele, van 70 km/u verlaagt, naar 50 km/u. Dit zonder weten van de raad en het was in een middagje gepiept, Middels een amandemend heeft de gemeenteraad besloten dat het unaniem voor de oude snelheid pleit. De wethouder zou dit regelen. Nu zijn we alweer weken verder, en nog staat dat goede bord er niet. Hoe moeilijk kan het zijn ? Commissie lid Gerrit Bos legde wethouder Geert Post het vuur aan de schenen, en hopelijk komt er nu wel schot in de zaak, anders moeten we zelf maar een andere sticker erop plakken want in een kwartier is het geregeld.


Verkeersbord

Caritas

Leendert Hakvoort, verdiepte zich in het dossier Caritas en stichting Buurtwerk. Een fijn gesprek met de directrice van Caritas werkte verhelderend, en we hopen ook in deze zaak het beste voor onze gemeenschap te zoeken. Dit word nog vervolgd.


Overig

Voor de rest gaat het richting de verkiezingen, en zullen we er alles aan doen om onze vier zetels vast te houden met uw steun. We hebben bewezen dat we niet zomaar een partijtje zijn, maar een serieuze coalitie partner met zakelijke mannen  die weten van aanpakken. Wij hopen weer op uw steun.

Bekijk ook eens de filmpjes die de jongeren van Hart voor Urk gemaakt hebben al. Over de inbraken, en later over het leerlingenvervoer. We zijn blij met zo’n grote club jongeren die ons helpen en bijstaan. De jeugd heeft de toekomst.


 
Coalitieakkoord
Bekijk hier het coalitieakkoord.
Video's
Bekijk hier onze video's.