Steun Hart voor Urk!
De maand van Hart voor Urk

Home De maand van Hart voor Urk


De maand van Hart voor Urk

Urk provincie Noord HollandAfgelopen periode was een politiek drukke tijd, er kwamen zaken aan de orde die er toe doen en belangrijk zijn. Op deze site is bijvoorbeeld te lezen hoe we erin staan als het op de provincie keuze aankomt, bij een eventuele opschaling. Zeer interessant om even te lezen, met gedegen argumenten en zonder aannames ! Hierin zijn we één vaste koers blijven varen, standvastig en eerlijk.


Verder hadden we afgelopen week ook 2 commissievergaderingen, en daarin hebben we als fractie van HVU volgende zaken naar voren gebracht.

Er kwam aan de orde dat de domineesweg die door de provincie opgeknapt en betaald is, nu voor het structurele onderhoud terug ging naar de gemeente. Wie bedacht had binnen het gemeentehuis dat het dan maar gelijk bebouwde kom moest worden, en daarme de snelheid van 70km/u naar 50km/u is ons een raadsel. Wij steunen dit dan ook niet, want dat is ons gewoon te langzaam. Hier komt de wethouder na onderzoek op terug, en we blijven dit scherp in de gaten houden. Verder mogen we over het resultaat alleen dankbaar en blij zijn het is daar keurig.

We stelden een kritische vraag over het openen van een nieuwe website bij de gemeente. In crisis en bezuinigen doet de gemeente waar ze zin in heeft, want een nieuwe website kost al gauw bakken geld. Wij vroegen ons af of de oude website dan zo slecht was. Wij vinden oppassen met gemeenschapsgeld, waarschijnlijk zouden ze met eigen geld wel wat voorzichtiger zijn ! In ieder geval geven wij hierin een duidelijk signaal af en laten ons niet de mond snoeren ! Wij zijn er voor iedereen immers.


Urk provincie Noord Holland


Ook een compliment hebben we als HVU richting politie gegeven, al was het niet bedoeld om te slijmen zoals krant en burgemeester deden vermoeden. Want niet alles is even leuk natuurlijk, wel positief is in ieder geval dat als de politie gaat controleren, en dit van te voren meld er minder overtredingen zijn. Dit scheeld de burger geld, maar de veiligheid is toch hoger omdat men niet meer overtreed. Twee vliegen in één klap dus !

Verder hebben we al even aangekaart bij de wethouder dat het winterweer op komst is en dus de IJsbaan wat ons betreft onder water mag. Zijn er vergunningen die aangevraagd moeten worden en laten we dit dan snel doen, want zo gauw het kan moet ie open gaan !

Verder onze zorg uitgesproken over het sluiten van de sluisweg voor een paar weken. Files ontstaan en mensen doen er soms een hele tijd over om van huis weer naar de zaak te gaan. Laat de brugwachter niet te kinderachtig doen, en in ieder geval voor en na de kost de brug dicht houden anders word het helemaal een puinhoop met het verkeer. Kunnen we de fietsbrug niet op één of andere manier gebruiken ?

Het kindcentrum wat op de plek van de voormalige Harmpje Visser school komt hebben wij eens onderzocht en het plan goed bekeken. Ons insziens word dat met parkeren enzovoort er niet beter op. Kan de wethouder hier nog eens naar kijken ? In de buurt is onbegrip en zien graag dat het iets anders neergezet word als nu de bedoeling is….


 
Coalitieakkoord
Bekijk hier het coalitieakkoord.
Video's
Bekijk hier onze video's.