Steun Hart voor Urk!
Het Realiseren van Woningbouw binnen onze Woonplaats

Home Het Realiseren van Woningbouw binnen onze Woonplaats


Het Realiseren van Woningbouw binnen onze Woonplaats

WaterwijkAls Fractie van Hart voor Urk zijn wij blij, dat Wethouder Gerrit Post de eerste paal in de Zeewijk Fase 04 voor de Huurkoopwoningen geslagen heeft. De door ons ingediende motie, welke raadbreed gedragen is wordt hier mee verwezenlijkt Het is goed als onze jonge starters gestimuleerd en gefaciliteerd worden. Ga hier vooral mee door. Blijf creatief. Wij hebben een idee voor u: We hebben vernomen dat de Gemeente Edam Volendam een project heeft op gestart, om zelf woningen te laten bouwen voor onder andere starters, doorstromers etc., naar de behoefte die er hiervoor bestaat. Dit project functioneert tot tevredenheid van de gemeente, inwoners en bedrijven. Ik wil aan u als College verzoeken, in hoeverre het de moeite waard is om dit voor de Gemeente Urk
te onderzoeken. Wethouder Gerrit Post zegt blij te zijn dat deze week de eerste paal is geslagen. Een kleine twee maanden geleden is overeenstemming bereikt met Bouwbedrijf van der Steeg en Patrimonium.


Ook deze partijen verdienen een compliment. Er wordt nu al gebouwd. Dat neemt niet weg dat het college actief blijft zoeken naar mogelijkheden om de starter en de doorstarter aan een woning te helpen. Er wordt nog gewerkt aan een voorstel voor de doorstarter. Maandag is er overleg met de SVN om ook andere stimuleringsmaatregelen te onderzoeken. Het wordt er voor de starter op de woningmarkt niet makkelijker op. De BTW gaat per 01 oktober 2012 met 2% omhoog. De hypotheekregels worden per 01 januari 2013 verder aangescherpt. Er moet daarom blijvend gezocht worden naar maatregelen om de doorstarter te faciliteren. Het verzoek te onderzoeken wat de gemeente Edam/Volendam heeft gedaan, kan meegenomen worden richting de nieuwe Waterwijk.

Ingezonden door Jan Meindert Keuter

 
Coalitieakkoord
Bekijk hier het coalitieakkoord.
Video's
Bekijk hier onze video's.