Steun Hart voor Urk!
Veiligheidstrategie 2012-2014

Home Veiligheidstrategie 2012-2014


Veiligheidstrategie 2012-2014

VeiligheidHart voor Urk is tevreden met dit Beleidsplan ‘Veiligheidsstrategie 2012 tot en met 2014 voor Midden Nederland’, waarin 41 Gemeenten, het Openbare Ministerie en de Politie uit Midden – Nederland hun gezamenlijke prioriteiten, ambities en strategische keuzes voor de periode 2012 tot en met 2014 vast hebben gelegd. Dit alles willen zij gaan doen met onder andere de volgende instanties als scholen, bewonersorganisaties, woningcorporaties, welzijninstellingen en vele anderen, om zo inderdaad te gaan voor een veiliger Midden Nederland.


Hiervoor is inderdaad een bijdrage van iedereen nodig. Samen voor normen en waarden gaan. Respect voor elkaar te hebben. Samen sterk staan voor de veiligheid van de burgers. De burgers moeten er weer vertrouwen in krijgen, om weer veilig over straat te kunnen gaan, om veilig aan het verkeer deel te kunnen nemen etc. Onze jongeren vroegtijdig bij te brengen het gevaar van overmatig drank gebruik, drugs, roken etc. Het is goed om gezamenlijk zo breed mogelijk hieraan te werken, vandaar dat wij tevreden zijn met dit Beleidsplan. Het gaat om meer Veiligheid en Vertrouwen voor Midden Nederland. Onze dank hiervoor ook aan onze Oud Burgemeester Kroon die zijn inzet hiervoor aan dit Beleidsplan mede heeft gegeven. Wij zijn blij dat dit alles niet ten koste van onze eigen lokale prioriteiten en identiteit gaat. Wij gaan er vanuit dat wij als Gemeente Urk genoeg Politie etc. blijven behouden.

De Nieuwe Burgemeester van Maaren begrijpt de zorg over de grootschaligheid. De regio bestrijkt een heel groot gebied. Urk is een veilige gemeente, hoewel de woninginbraken wel wat toenemen. Hij spreekt zijn waardering uit voor het gedrag van de Jeugd. Er doen zich weinig incidenten voor. De heer de Graaf bevestigt dat het aantal misdrijven op Urk daalt. Alcohol is nog steeds een punt van aandacht. Vanuit het land is er belangstelling voor de Urker manier van werken. Hij verwacht dat er door de aanstaande reorganisatie niet veel zal veranderen. De cijfers met betrekking tot de vreemdelingen komen voort uit de controles op buitenlandse werknemers die regelmatig worden gehouden.

Jan Meindert is blij met dit positief geluid over Urk en onze Urker Jeugd. Dit mogen wij graag vernemen. De landelijke media is meestal negatief over Urk en onze Urker Jeugd.


Ingezonden door Jan Meindert Keuter.

 
Coalitieakkoord
Bekijk hier het coalitieakkoord.
Video's
Bekijk hier onze video's.