Steun Hart voor Urk!
Raadsvergadering Donderdag 25 oktober 2012

Home Raadsvergadering Donderdag 25 oktober 2012


Raadsvergadering Donderdag 25 oktober 2012

Gerrit PostAfgelopen raadsvergadering was een memorabele avond. We hebben ingestemd met een nieuwe wijk. Dit wordt de waterwijk. Die staat garant voor 600 woningen. Dus dit is een woningen voorziening tot 2020, en dit is voor onze jonge starters, doorstarters, senioren een mooie kans op een solide huisvesting. Wij zijn dan ook blij dat we samen met onze wethouder G Post jr dit plan er door geloodst hebben. We hopen dat er dan ook snel kan worden gebouwd en dat vooral door onze eigen plaatselijke aannemers. Verder is het ook belangrijk dat nu de nieuwe school op tijd kan worden gebouwd.  Dus al met al een mooi plan die goede perspectieven bied voor onze gemeenschap. Hart voor Urk zal zich blijven in zetten voor betaalbare woningbouw voor de diverse doelgroepen in een  tijd van crisis.


Kosten burger UrkWat er verder door de raad kwam was de programma begroting. Dit was een harde noot om te kraken. Maar gelukkig konden wie die sluitend maken, en dat zonder de voorgestelde OZB verhoging van 5% die was voorgesteld door het college. Hart voor Urk heeft samen met de coalitie partners een nieuw voorstel gelanceerd om dit te verlagen naar 2%, en dit ook tijdelijk te doen. Want we zijn namelijk bezig om met een commissie de begroting te herzien en hier flink het mes door te halen. Zodat niet de burger de kosten moet opbrengen, maar dat er gesneden wordt in de kosten. Want daar moet eerst naar worden gekeken. En dit voorstel is dan ook raad breed aangenomen..

Visserij nota UrkVisserij sector UrkOok hebben we de visserij nota gehad. Hier heeft ons college het laatste jaar hard aan getrokken. Nu ligt er een mooie notitie. Hier kunnen we wat mee. We gaan de krachten bundelen. En eendracht maakt macht. We hopen dan ook dat deze nota een goed richtsnoer mag zijn om zodoende onze Urker visserij sector te waarborgen en te behouden.

Nagel UrkVerder hebben we in het vragenuur aandacht gevraagd voor de situatie aan de nagel. Ter hoogte van de Prinses Beatrixschool en de Petrus Dathenusschool. Hier zijn tijdens het halen en brengen van de kinderen zeer gevaarlijke situaties. Nagel UrkEr staan rijen auto's waar de kinderen tussen door rennen. Het wachten is op ongelukken. Hier moet echt iets gebeurd, en we hebben dit nog eens benadrukt bij het college. Wij hebben gevraagd naar meer ontsluitingen en een betere doorstroming. We hopen dat het college dit snel oppakt.  


 
Coalitieakkoord
Bekijk hier het coalitieakkoord.
Video's
Bekijk hier onze video's.